Het museum uitje van deze maand is een bezoek aan de glasblazerij en het glasmuseum in Leerdam. Een aanrader voor liefhebbers van glazen kunstobjecten.
Bij de glasblazerij kun je zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas de meest uitlopende kunst-, decoratie- en designobjecten maken. We kunnen plaatsnemen op de tribune om alle verrichtingen te volgen. Er zal een persoon aanwezig die daarbij het een en ander mondeling zal toelichten.
Het glasmuseum is het enige in glas gespecialiseerde museum in Nederland. Het museum beheert een omvangrijke en veelzijdige collectie kunstnijverheid in glas en kristal. Een belangrijk deel van de vaste collectie is afkomstig van de Glasfabriek in Leerdam. Het museum heeft ook wisselende tentoonstellingen. In de museumtuin is ook de nodige glaskunst te zien.
We lopen lang de Glasfabriek op weg van de glasblazerij naar het glasmuseum. Deze korte wandeling zal zo’n 15 tot 20 minuten duren. Voor of na deze wandeling zullen we gezamenlijk een kopje koffie gaan drinken. Op beide locaties is een museum winkel aanwezig.
Meer info: www.nationaalglasmuseum.nl en www.museumkaart.nl