Op station Dalfsen beginnen we met een korte kennismaking en koffie in ¨Grandcafe het Oude Station¨. Omdat de route misschien wat aan de lange kant is wil ik zo en zo ook twee pauzestops tijdens de wandeling in lassen. Daarom wil ik vanuit het station uiterlijk 12.15 uur gaan lopen.
Als we het station verlaten hebben, wandelen we al gauw het eerste landgoed in, ook wel havezathe genoemd in Overijssel. En hierna zullen er nog een aantal volgen. We lopen door mooie lanen met hier en daar zicht op een statig landhuis, afgewisseld door kleinschalig bos. We passeren tal van picknickplaatsen, dus bij mooi weer is het wellicht een goed idee om een goed plekje op te zoeken om te lunchen.
We passeren het idyllische Hoonhorst, waar we nog een horeca aan kunnen doen voor iets lekkers. Maar we kunnen ook nog een stukje doorlopen naar de Wijthmenerplas en bij de uitgebreide horeca, aldaar, genieten van mannen en vrouwen die op hun waterskies spectaculaire kunsten uit halen. We hebben dan 11 km gelopen, dus een drankje met iets lekkers hebben we dan ook wel verdiend.
Hierna duurt het niet lang meer tot we de eerste bebouwing van Zwolle binnen wandelen. Na een minder leuk stukje langs een drukke weg, komen we vrij snel in een bijzonder park terecht die ons naar het centrum brengt. Tenslotte maken we nog een korte tocht langs de Zwolse grachten en historische gebouwen. Ik verwacht dat we rond 17.30 uur het station bereiken. Hier kun je er voor kiezen om met de trein, bus of auto (of misschien wel de fiets) huiswaarts te keren. Of je kunt er voor kiezen om met een groepje op zoek te gaan naar een passend etablissement voor een hapje en drankje.

Voor meer informatie en aanmelden zie nieuwsbrief 🙂