Zweedse kerstmarkt in de Suikerfabriek in Groningen

Dit jaar wordt er een Zweedse kerstmarkt gehouden in de Suikerfabriek in Groningen. Deze kerstmarkt is geïnspireerd op de kerstmarkt in Huseby. Het thema van dit jaar is “Ambacht en kunst”. Er worden verschillende ambachten vertoond. Hout, stro, padden-stoelen, wol, takken of papier, alles wordt verwerkt tot mooie hebbedingen of sfeervolle accessoires.

Verder is er een grote “LOPPIS”, met Zweeds tweedehandse spullen. Van tafellinnen tot kinderboeken, van kandelaars tot schilderijen. Voor de sfeer zal er een Lucia kinderkoor aanwezig zijn. De catering is ook “op z’n Zweeds”. Denk aan verse kaneelbroodjes, glögg, Zweedse broodjes, Zweedse erwtensoep en andere Scandinavische lunchspecialiteiten. Kortom alle reden om eens een ongewone kerstmarkt te bezoeken. De toegangsprijs is 5 euro. Meer info is te vinden op zweedsekerstmarkt.nl

Vanaf het station is het ongeveer 25 minuten lopen naar het terrein van de voormalige suikerfabriek. Na het bezoek van de kerstmarkt is er voor de liefhebbers een mogelijk-heid om een hapje te gaan eten in de stad.

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.