*** Door verscherpte Corona-maatregelen is deze wandeling op zaterdag 28 november 2020 niet doorgegaan. Mogelijk wordt deze wandeling in 2021 georganiseerd. ***.

Beste VVM-leden,

Nederland heeft een nieuw langeafstandswandelpad. Maar niet heus. Het is al tweeduizend jaar oud! Tweeduizend jaar geleden bouwden de Romeinen ten zuiden van de Rijn een weg, de Limes, naar het Romeinse woord voor grens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen.
Ter herinnering aan ons Romeinse verleden is nu een route uitgezet die bij benadering het oude traject volgt en de plaatsen aandoet waar dit verleden aantoonbaar aanwezig is geweest. Hij loopt van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – langs Oude Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn tot achter Nijmegen waar het pad de grens overschrijdt, richting Xanten. Een tocht van tweehonderd kilometer dwars door het Nederlandse landschap, van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten.
@ Bron: ANWB

Voor de echte ‘die-hard’ wandelaars onder ons organiseer ik op zaterdag 28 november 2020 de vijfde etappe van het Romeinse Limespad. Startpunt is treinstation Bodegraven. Via de Oude Rijn loopt de route vervolgens door de polder naar Driebruggen en Papekop en vervolgens naar Woerden. Eindpunt is treinstation Woerden. De totale afstand is 24 km.

Tussentijds inkorten in Driebruggen of Papekop is in het weekend NIET mogelijk. Eventueel kan je vanaf Papekop doorlopen naar bushalte Tramweg in Oudewater (met aansluiting van bus 107 naar Gouda of Utrecht). De afstand wordt dan ca. 19 km.

Meer informatie over dit volledige lange afstands wandelpad zie: https://www.wandelnet.nl/…/407/Romeinse-Limespad/overzicht

Voor een overzicht van het Romeinse Limespad zie https://www.photowalks.nl/wordpress/?p=11643

Dus wie zin en tijd heeft… ik hoor het graag van jullie.
Aanmelden kan via de informatie die binnenkort in de ODM en Nieuwsbrief te vinden zijn.

Vriendelijke groet,
Sander de Groot
VVM Activiteiten Coördinator

sander-77

Sinds september 2018 organisator VVM Activiteitencommissie Zuid-Holland - Sinds juni 2020 VVM Activiteiten Coördinator