Wandeling Noord-AA – Zoetermeer

De wandeling van 10 kilometer begint in het wijk De Leyens. We gaan hier met de tram naartoe. Nadat we de bebouwing achter ons hebben gelaten voert de tocht ons door het recreatiegebied Noord-AA, langs de Zoetermeerse Plas, door het Pielenbos (in dit bos kan het grondwaterpeil erg hoog staan; zorg voor goede wandelschoenen) naar de boerderij ‘t Geertje aan de Noord-AA. Hierna lopen we via andere route terug. In dit stuk lopen we ook over weilanden.

Bij boerderij ’t Geertje maken we een stop. Op deze boerderij kun je de boerderij van vroeger beleven. Alle landbouwdieren worden er kleinschalig gehouden. Zo zijn er melk-geiten, melkkoeien, varkens, schapen, kippen, konijnen en paarden. De dieren (toegan-kelijk voor iedereen) voorzien ons van voedsel, te koop in onze winkel en restaurant. In een voormalige koeienstal zit het restaurant. Hier kan bijvoorbeeld heerlijke meergranen pistoletjes uit de oven van bakkerij ’t watertje te Zoeterwoude, belegd met biologische kaas van onze eigen geiten en koeien, pannenkoeken, uitsmijters en tosti’s, pure sapjes van Hollands fruit en Geertjes karnemelk gegeten of gedronken worden.

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl. Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.