Het Drents Museum heeft dit jaar een tentoonstelling dat in het teken staat van de Maya’s. De Maya’s staan bekend als een fascinerend volk met rijke cultuurschatten en een hoogstaande beschaving en ze waren de heersers van het regenwoud. Ook zou je dit volk kunnen kennen van hun kalender die afliep, waardoor er door sommigen mensen gedacht werd dat de wereld zou eindigen.

Er zullen vele bijzondere objecten te zien zijn van het Maya volk, waarvan een deel nog nooit in Europa is vertoond. Als blikvanger zal er zelfs een goed nagemaakte Maya-tempel te zien zijn.

Deze tentoonstelling is vormgegeven door hetzelfde ontwerpbureau dat eerder de tentoonstelling over het Terracotta Leger maakte. Wie daar geweest is weet dat je wat moois te wachten zal staat. Verwacht daarom een mystieke ruimte, waarin de Mayacultuur van alle kanten af druipt.

Meer info : www.drentsmuseum.nl

Na afloop gaan we, met wie daar zin in heeft, een leuk restaurantje opzoeken in Assen.

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.