Wandeling over de Sallandse Heuvelrug

Deze keer hebben we een leuke wandeling van 14 kilometer samengesteld op de Sallandse Heuvelrug. We gaan onze tocht beginnen in het Overijsselse Nijverdal. Als we het dorp net verlaten hebben, komen we langs een bezoekerscentrum, waar we de mogelijkheid van eenvoudige horeca hebben. Ook is hier een schat aan informatie over dit zeer waardevolle gebied aanwezig. Hierna zullen we onze tocht vervolgen en doorkruisen we de Sallandse Heuvelrug, het enige gebied in Nederland waar nog korhoenders voorkomen. Verder passeren we de Rietslenk, die vol staat met jeneverbesstruiken.

Op de Haarlerberg zullen we her en der van mooie vergezichten kunnen genieten. Dat komt mooi uit, want tegen die tijd zijn ongetwijfeld weer toe aan een pauze. Hierna gaat de tocht verder over Landgoed Noetselerberg, waar het af en toe even klimmen is over goed begaanbare zandpaden.

Na het passeren van een Canadese begraafplaats koersen we tenslotte op Holten aan. Via een mooie, beukenlaan lopen we de laatste paar honderd meter tussen glooiende weiden door, naar beneden, recht op ons doel af: Holten NS. Hier kun je voor jezelf beslissen om de trein huiswaarts te nemen of om met de organisatie iets verder Holten in te wandelen, op zoek naar een gezellig etablissement voor een goede afdronk en/of hapje.

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl. Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.