3 Oktober gaan we de 40 km lange Veenwoldsroute fietsen. Het is een route die een stuk door het Drents-Friese Wold gaat en door het Fochteloërveen. Het Drents-Friese Wold is een Nationaal Park van 6.000 ha met bos, heide en stuifzand. We beginnen in Appelscha dat aan de rand van het Nationaal Park ligt. We fietsen een gedeelte van de route in het Nationaal Park om daarna door te fietsen naar het Fochteloërveen.

Het Fochteloërveen is een natuurgebied van 2.500 ha met zeldzame mossen en veenpluis dat op de grens van Friesland en Drenthe ligt. Het gebied is een restant van het uitgestrekte hoogveengebied dat sinds 1660 is afgegraven in Friesland en Drenthe en waarvan het Fochterloërveen is overgebleven. Het gebied is ook een van de weinige en best bewaard gebleven hoogveengebieden in Nederland. Vanaf Assen gaan we om 12.07 uur met bus 15 naar Appelscha. In Appelscha moeten we nog vijf minuten lopen naar de fietsverhuur.

Aanmelden leden: zie het ledenforum hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl  Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.