Zaterdag 3 oktober brengen we een bezoek aan museum Beelden aan Zee vlakbij het Kurhaus in Scheveningen. Het is het enige museum dat zich op beeldhouwkunst richt.

Beelden aan Zee is ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist. Het gebouw, dat de grondvorm heeft van twee grote cirkels, is in het duin ingegraven. Op het museum staat het historische Paviljoen Von Wied dat in 1826 is gebouwd in opdracht van koning Willem I. Onbeperkte lichtinval en weidse afmetingen zijn kenmerkend voor het museum. Alle gebruikte materialen – beton, Italiaans graniet, beukenhout en Amerikaans grenen – zijn geselecteerd op hun zandkleur die het museum met haar omgeving laat samenvloeien.

Het eerste beeldje voor de collectie Beelden aan Zee werd gekocht in 1969 door de stichters van het museum, Theo en Lida Scholten. De collectie Beelden aan Zee omvat anno nu meer dan 1000 beelden, ongeveer 1000 gipsmodellen en enkele honderden penningen. De collectie varieert van portretten tot monumentale, meer dan levensgrote beelden. Leidmotief is van oorsprong het mensbeeld; waarbij kunstenaars zowel de uiterlijke verschijning als de menselijke psyche willen ontrafelen.

Bijzonder en grappig zijn de bronzen Sprookjesbeelden aan Zee, die eigendom zijn van het museum Beelden aan Zee en nu hun nieuwe plek hebben gekregen in de zgn. Sprookjestuin. Ze zijn gratis toegankelijk en een bekende blikvanger op de boulevard.

Na het museumbezoek willen we als het weer het toelaat nog een wandeling over de boulevard maken en aansluitend een hapje eten.

Aanmelden leden: zie het ledenforum hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl  Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.