Nederland heeft een nieuw langeafstandswandelpad. Maar niet heus. Het is al tweeduizend jaar oud! Tweeduizend jaar geleden bouwden de Romeinen ten zuiden van de Rijn een weg, de Limes, naar het Romeinse woord voor grens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen.

Ter herinnering aan ons Romeinse verleden is nu een route uitgezet die bij benadering het oude traject volgt en de plaatsen aandoet waar dit verleden aantoonbaar aanwezig is geweest. Hij loopt van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – langs Oude Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn tot achter Nijmegen waar het pad de grens overschrijdt, richting Xanten. Een tocht van tweehonderd kilometer dwars door het Nederlandse landschap, van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten.
@ Bron: ANWB

Vandaag de derde etappe van Zoeterwoude-Dorp, bushalte Dorp naar Alphen a/d Rijn, NS. Route loopt grotendeels door de polder. Afstand: 18,0 km. De volgende etappes zijn wel korter. ** Route is onderweg op ca. 8 km in te korten bij bushalte Galgweg, Hazerswoude-Rijndijk: bus 187 op .30 naar Leiden Centraal of bus 165 op .15 naar Zoetermeer.

Meer informatie over dit volledige lange afstands wandelpad zie:
https://www.photowalks.nl/wordpress/?p=11643

** Deze wandeling gaat door.  We zijn met tien leden die mee wandelen.  ** Ivm Corona let op 1,5 meter afstand bewaren tijdens het wandelen, dus niet naast elkaar wandelen ** Bij pauze onderweg niet als groep rusten, een boete is zo gegeven ** Neem een mondkapje mee voor het reizen per openbaar vervoer **

Voor VVM leden:
Zie nieuwsbrief voor contactgegevens om je aan te kunnen melden.

sander-77

Sinds september 2018 organisator VVM Activiteitencommissie Zuid-Holland - Sinds juni 2020 VVM Activiteiten Coördinator