Uitje georganiseerd door VVM-lid Sander de Groot en enkel voor leden

Beste VVM-leden,

Nederland heeft een nieuw langeafstandswandelpad. Maar niet heus. Het is al tweeduizend jaar oud! Tweeduizend jaar geleden bouwden de Romeinen ten zuiden van de Rijn een weg, de Limes, naar het Romeinse woord voor grens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen.

Ter herinnering aan ons Romeinse verleden is nu een route uitgezet die bij benadering het oude traject volgt en de plaatsen aandoet waar dit verleden aantoonbaar aanwezig is geweest. Hij loopt van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – langs Oude Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn tot achter Nijmegen waar het pad de grens overschrijdt, richting Xanten. Een tocht van tweehonderd kilometer dwars door het Nederlandse landschap, van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten.
@ Bron: ANWB
De zesde etappe van het Romeinse Limespad begint op treinstation Woerden. Na een klein stukje door Woerden wandelen we wederom over een jaagpad langs de Oude Rijn die door de polder heen slingert. Onderweg komen we door het plaatsje Harmelen. Wellicht een lunch bij een restaurant in Harmelen. Hierna vervolgen we het riviertje naar De Meern. Ons eindpunt is bushalte De Meern-Oost in De Meern. Afstand van deze etappe is 16 km. De bus rijdt naar treinstation Woerden, treinstation Utrecht Leidsche Rijn of Utrecht Centraal.

Meer informatie over dit volledige lange afstand wandelpad zie:
https://www.wandelnet.nl/wandelroute/407/Romeinse-Limespad/overzicht

Informatie over aanmelden zie de nieuwsbrief van augustus en/of september

sander-77

Sinds september 2018 organisator VVM Activiteitencommissie Zuid-Holland - Sinds juni 2020 VVM Activiteiten Coördinator