Zaterdag 4 september 2021 – Wandeling Rhoonse Grienden – 15 km
Uitje georganiseerd door VVM-lid Anita Verheij en Sander de Groot
enkel voor leden
De Grienden zijn een dichtbegroeid (knot) wilgenbos. De Rhoonse Grienden zijn zogenaamde zoetwatertijdengrienden en staan onder invloed van eb en vloed.
Voordat we naar de Grienden wandelen maken we eerst een kleine wandeling langs het kasteel van Rhoon en het kasteelbos achter het kasteel. Dit is een mooi stukje en de moeite waard het even te bekijken. Het kasteel ligt vlakbij het metrostation Rhoon, waar wij de wandeling beginnen. Daarna lopen we weer langs het metrostation richting de jachthaven en het griendengebied. Bij de jachthaven is een mooi en geliefd uitkijkpunt over de Oude Maas waar je de boten voorbij ziet varen. We kunnen hier even pauzeren, van het uitzicht genieten en wat eten en drinken.

Langs de paden in de grienden staan rijen met grillige wilgen. De grote holtes in de stammen barsten van het leven. Tussen de wilgen lopen geulen die tweemaal per etmaal het water aan en afvoeren. De knotwilgen zijn in de zomer helemaal groen en hierdoor krijg je het idee dat je door de jungle loopt.
Het water is ook ideaal voor bevers, zo tellen de grienden meerdere beverburchten. Met een beetje geluk kunnen we sporen van bevers tegenkomen. 
Via Klein Profijt, dit is een verwilderd wilgenbos, lopen we langs de golfbanen door het polderlandschap weer terug naar het centrum van Rhoon en het metrostation. 

Bereikbaar:
met openbaar vervoer: Metrostation Rhoon. Vanaf Rotterdam CS 20 minuten met metro D-lijn richting de Akkers
met de auto: A15 volgen tot afslag Charlois (afslag 19). Groene Kruisweg (N 492) volgen richting Rhoon. Na shell station rechtsaf Rivierenweg en direct na metroviaduct linksaf Stationsstraat.  Je ziet verderop het metrostation aan de linkerkant. Je kan hier in de omgeving gratis parkeren.

Informatie over aanmelden zie de nieuwsbrief van Augustus.

RhoonseGrienden