Vandaag maken we een boottocht met de waterbus vanuit Rotterdam naar het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet.
De waterbus vertrekt om 9.10 uur vanuit Rotterdam en zijn dan na een aantal tussenstops ( in Oud-Beijerland, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis ) om 12.20 op Tiengemeten. Tijdens de boottocht zien we mooie vergezichten over het water.

Tiengemeten ligt middenin de machtige delta van Zuidwest-Nederland, waar Rijn, Maas en Schelde uitmonden in zee. Met ca. 1000 hectare is Tiengemeten het grootste natuureiland in het Haringvliet.
Op het eiland zijn verschillende wandelroutes, wij maken een wandeling van een paar kilometer. Door de ongerepte wildernis is er een grote rijkdom aan planten en dieren ontstaan. In dit moerasachtige land voelt de bever zich als een vis in het water.
Je kunt er Schotse Hooglanders tegenkomen, lepelaars zien en beversporen zoeken. Er zijn ook twee musea op Tiengemeten die we kunnen bezoeken.
In het Rien Poortvliet museum zie je het werk (bekend van de kabouterboeken en natuurtekeningen) van deze illustrator, tekenaar en kunstschilder.
In het landbouwmuseum kun je bekijken hoe vroeger gewassen geteeld werden en ontdek je ook waar nu ons voedsel vandaan komt.

Na de wandeling en /of museumbezoek kunnen we wat drinken bij Herberg Tiengemeten. Neem wel ook een lunchpakketje en wat te drinken mee.
Om 16.00 uur ( laatste afvaart ) varen we weer terug naar Rotterdam, waar we om 18.20 uur aankomen.

Je moet zelf je dagkaart ( e-ticket ) reserveren op https://www.waterbus.nl/tickets/hvdagkaart
Het is vakantietijd.
Reserveer je e-ticket op tijd zodat je er zeker van bent dat je meekan op de waterbus.
Zie voor meer info en reservering:
www.waterbus.nl
Let op: Kies voor de optie dagkaart expeditie haringvliet en niet voor de gewone dagkaarten. Datum 14 juli.

Bereikbaar:
Met openbaar vervoer: Metrostation Leuvehaven is bereikbaar vanaf Rotterdam Centraal met Metro D- lijn richting de Akkers en Metro E-lijn richting Slinge.
De opstapplaats van de waterbus in Rotterdam is naast de Erasmusbrug.

Meer info musea:
www.rienpoortvlietmuseum.nl
www.landbouwmuseumtiengemeten.nl