Zaterdag 22 juli maken we een wandeling door het Kralingse Bos.
Het Kralingse Bos met de Kralingseplas is een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. Het is al meerdere keren genomineerd als beste openbare ruimte van Nederland.
Een drukke stad als Rotterdam kon wel wat extra groen gebruiken. Daarom maakte de Dienst van Gemeentewerken aan het begin van de 20e eeuw de eerste ontwerpen voor een bos of groot stadspark langs de Noorderplas, zoals de Kralingse Plas indertijd werd genoemd. Deze plas is ooit ontstaan door de winning van veengrond ten behoeve van turf.
Inmiddels is het bos uitgegroeid tot een van de best bezochte plekken van Rotterdam. Skaten, joggen, picknicken, wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen of gewoon heerlijk zitten in het gras, onder een boom, op een terras of op het recreatiestrand. Het kan allemaal in het Kralingse Bos.

Aan de Kralingse Plas staan ook de historische molens De Ster en De Lelie. De molens zijn door de gemeente Rotterdam overgedragen aan Stadherstel Historisch Rotterdam. Stichting Molens aan de Kralingse Plas beheert de molens en bestaat geheel uit vrijwilligers. De Ster is op zaterdag open en er wordt dan ook uitleg gegeven over de productie van snuiftabak en het malen van specerijen. In molen De Ster zijn op windkracht gemalen specerijen, koekjes en leuke cadeaus te koop. De Ster is vrij toegankelijk voor publiek, wel wordt een bijdrage in de donatiepot gewaardeerd. Alle bijdragen komen ten goede aan het behoud van de Ster en De Lelie.
De wandeling door het Kralingse Bos zal zo tussen de 6 en 8 km zijn. In het Kralingse Bos is verschillende horeca aanwezig, we zullen tussendoor ook ergens een terrasje pakken.

Heb je zin in een wandeling, molenbezoek en een terrasje, ga dan met ons mee.

Zie voor meer informatie:
www.hetkralingsebos.nl
www.snuifmolens.nl
www.ret.nl

Voor VVM leden:
Kijk in de nieuwsbrief voor meer informatie en hoe je je kan aanmelden voor deze activiteit.