Wandeling van Haren naar Groningen via het Paterswoldsemeer

We gaan een leuke en gevarieerde wandeling van 13 kilometer maken die ons over een stukje van de Groninger Hondsrug voert via het Paterswoldsemeer naar het hart van Groningen. We zullen de wandeling beginnen in Haren. Hier lopen we via groene lanen en parken het dorp uit. Als we eenmaal buiten het dorp zijn lopen we de Meerweg op en belanden we in café Friesche Veen, waar een natje en/of droogje voor ons klaar staat. Na deze korte horeca zetten we onze tocht voort per boot. We gaan een stukje roeien over het idyllische Vriezenveen. Naar schatting zullen we na een uur weer aanleggen bij het café.

We gaan te voet verder naar Groningen, over een fraai weggetje die ons langs de rand van het Paterswoldsemeer en later het Hoornsemeer voert. Desgewenst kunnen we hier ergens nog eens een terrasje pikken, maar uiteindelijk zullen we al gauw recht op ons doel af stevenen; Station Groningen. Hier vandaan vertrekken bussen en treinen naar alle windstreken.

Wil je de belangrijkste highlights van Groningen niet missen? Dan kun je er ook voor kiezen om nog een stukje met de organisatie mee te lopen om in de stad een gezellig etablissement te zoeken voor een goede afdronk en/of een hapje.

Dit is een uitje gemaakt door een vvm-lid waar alleen maar vvm-leden aan mee kunnen doen.

Aanmelden en meer info voor VVM leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Dit is uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk.