World Press Photo
Zaterdag 11 juni 2016


World Press Photo of the Year : Warren Richardson, Australia, 2015, Hope for a New Life
A man passes a baby through the fence at the Serbia/Hungary border in Röszke, Hungary, 28 August 2015

Op zaterdag 16 april opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 16, waarmee de lange wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd begint. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën.

Streets of the World: Nieuw dit jaar is het project Streets of the World, dat tegelijk met de World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk wordt gepresenteerd. Fotograaf Jeroen Swolfs reisde de afgelopen zeven jaar naar bijna alle landen van de wereld om het dagelijks leven vast te leggen.

Multimediawedstrijd: Journalisten maken steeds vaker gebruik maken van bewegend beeld en internet. Daarom is in 2011 naast de persfotowedstrijd de multimediawedstrijd in het leven geroepen. Op grote, zwevende panelen en beeldschermen zijn de winnaars van deze wedstrijd te zien.

.
Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.